Odnośniki
Kalendarium
Pn | Wt | Śr | Czw | Pt | Sob | Nd |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
Najbliższe wydarzenia
Brak wydarzeń w wybranym okresie
Przejdź do: www.nadarzyn.pl
Treść strony
Ogłoszenie o pracę
Pilnie zatrudnię Intendenta do Gminnego Żłobka Nr 1 „Zaczarowany Ogród” w Ruścu, ul. Szkolna 20, 05-830 Nadarzyn.
Proszę o kontakt pod nr tel. 600 247 737
Zakres wymaganych czynności:
- zaopatrzenie żłobka w środki niezbędne do jego funkcjonowania
- prowadzenie gospodarki żywnościowej żłobka
- współudział w układaniu jadłospisów dekadowych w żłobku
- prowadzenie racjonalnej gospodarki materiałowej
- przyjmowanie za potwierdzeniem od dyrektora odpłatności za żywienie dzieci oraz terminowe ich rozliczenie
- sprawdzenie zgodności zakupu z rachunkiem, wpisywanie sprzętów do inwentarza oraz na fiszki inwentarzowe po ich uprzednim ocechowaniu
- przechowywanie rachunków
- prowadzenie kasy placówki
- prowadzenie kartotek materiałowych, ksiąg inwentarzowych, ewidencji pozaksięgowej
- uczestniczenie w kasacji i spisach z natury majątku żłobka
- racjonalne i oszczędne gospodarowanie powierzonymi składnikami majątku
- zaopatrywanie żłobka w sprzęty ,środki czystości, artykuły biurowe itp., zapewniające właściwy rytm pracy placówki zgodnie z przepisami o zamówieniach publicznych
- zaopatrywanie pracowników w odzież roboczą zgodnie z obowiązującymi przepisami
- kontrola czystości wszystkich pomieszczeń, nadzór nad pracą pracowników obsługi
- w okresie wakacyjnym praca wg harmonogramu ustalonego przez dyrektora
- na bieżąco prowadzenie i dokonywanie wpisów w Księdze Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej
- planowanie i organizacja zakupów, wydawanie do kuchni artykułów spożywczych, wpisywanie ich codziennie do dziennika żywieniowego lub zeszytu (potwierdzonego podpisem kucharki)
- sporządzanie na bieżąco raportów żywieniowych i przedkładanie ich do zatwierdzenia dyrektorowi żłobka
- prowadzenie kartoteki magazynu żywnościowego, terminowe sporządzanie rozliczeń miesięcznych
- przestrzeganie stawki żywieniowej i terminów przydatności do spożycia artykułów znajdujących się w magazynie, właściwe przechowywanie ich i zabezpieczenie przed zniszczeniem
- wykorzystywanie produktów do przygotowania posiłków zgodnie z przeznaczeniem
- codzienne wywieszanie jadłospisu do informacji rodziców
- prowadzenie arkusza oceny i odbioru dostaw
- prowadzenie arkusza monitorowania temperatury i wilgotności
- prowadzenie rejestru mycia i dezynfekcji lodówek i szaf chłodniczych
- czuwanie nad wdrażaniem systemu HACCP
- używanie czystej odzieży ochronnej (fartuch) podczas wykonywania codziennych obowiązków
- przestrzeganie regulaminu pracy, przepisów BHP i p.poż.,wykonywanie badań okresowych
- odpowiedzialność za prawidłowe funkcjonowanie regulaminu oraz procedur związanych z zamówieniami publicznymi w placówce, prowadzenie rejestru zamówień publicznych
- wykonywanie innych poleceń dyrektora związanych z funkcjonowaniem placówki.
Metryka
- autor lub odpowiedzialny za treść: Marta Jędrzejewskadata wytworzenia: 2017-01-27
- opublikował: Andrzej Zalesińskidata publikacji: 2017-01-30 11:36
Metryka strony
Ilość odwiedzin obecnej strony: 254802
Ostatnia aktualizacja treści obecnej strony: 2024-04-05 14:18